Германското правителство прие бюджета за 2024 г. Планирани са значителни

...
 
Германското правителство прие бюджета за 2024 г. Планирани са значителни
Коментари Харесай

Германското правителство прие бюджета за 2024 г.

 

Германското държавно управление одобри бюджета за 2024 година Планирани са обилни икономии и завръщане към така наречен „ дългова спирачка “, съобщи БНР.

Необичайно късно за тази година Федералното държавно управление одобри своя план за федерален бюджет за 2024 година, както и финансовия проект за идващите години.

„ Изправени сме пред огромни стопански провокации поради войната в Украйна, само че и поради потребността от вложения в Германия и конюнктурната обстановка. Затова и водихме доста интензивни договаряния в обединението, които се увенчаха с триумф. Имаме подготвен бюджет “,министърът на финансите Кристиян Линднер

Линднер преглежда плана като връщане към нормалността след няколко години, в които бюджетът беше раздут със стотици милиарди евро нов дълг, с цел да се оправи Германия с коронавирусната пандемия и последствията от войната в Украйна. Всички министерства, като се изключи Министерството на защитата, ще получат орязани бюджети.

Преди да влезе още веднъж в действие „ дълговата спирачка “, Линднер ще вземе нов дълг от малко под 16,6 милиарда евро. За 2024 година са планувани разноски в размер на 445,7 милиарда евро, което е с към 30 милиарда евро тази година.

Ще се отрежат огромна част от парите за отпуск за родителство, както и към момента не са подготвени проектите за разноските на Фонда за климата и трансформацията на силата.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР